A tempeh főtt szójababból készülő, nemes penészes érleléssel (fermentációval) előállított élelmiszer. Nagyon tápláló és rengeteg egészségtámogató tényezőt tartalmaz.

Az érlelési folyamatnak köszönhetően a termék mind karakteres ízében, mind állagában eltér a megszokott szójakészítményektől.

Magas fehérjetartalma miatt a tempeh népszerű alapanyaga a húsmentes, – vegán és vegetáriánus és makrobiotikus, – étrendnek.

Ha ételeinkben a húst tempeh-vel helyettesítjük, nem csupán az eredeti ízeket őrizhetjük meg, de a telített zsírsavak bevitelét is csökkenthetjük.

A tempeh egészséges!

A tempeh nagyon tápláló és rengeteg egészségtámogató tényezőt tartalmaz, mint az izoflavonoidok és  szója szaponin. A  nemes penészes érlelése során antibiotikumok keletkeznek, de a jótékony szója izoflavonoidok és szaponinok nagy része is ép marad.

A tempeh egy teljes értékű fehérje forrás, ami tartalmazza az összes szükséges aminosavat.  A tempeh megtartja a szójabab összes rostját, és az érlelése során plusz enzimeket nyer, amelyek jótékony hatással vannak az emésztésre.

Tempeh-t azok is fogyaszthatják akik, nincsenek meggyőződve a szója pozitív hatásairól, hiszen a szójabab nemes penészes érlelése (fermentálása) során a káros anyagok előemésztődnek, lebomlanak.

Létezik magyar bio szójából készített tempeh. Elérhetőség és a cikk forrása itt: Tempehguru

Vagy készítse el saját recept szerint! Tempeh Info